7.7.07

ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΨΙΘΥΡΟΙ 4. GABOR SZETEY, KARIN WOLFF

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
..
Όλο και περισσότεροι ευρωπαίοι πολιτικοί, αν και προς το παρόν σε θέσεις ιεραρχικά χαμηλές, παραδέχονται ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλοι.
Ο 39χρονος γραμματέας του τμήματος Ανθρωπίνων Πόρων της ουγγρικής κυβέρνησης Gábor Szetey, για παράδειγμα, επέλεξε να αποκαλύψει δημόσια ότι είναι γκέι στη διάρκεια του Pride της Βουδαπέστης, ενώ η υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού του κρατιδίου της Έσσης στη Γερμανία Karin Wolff παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Bild Zeitung με τίτλο «Αγαπώ μια γυναίκα».
Ο Gábor Szetey δήλωσε μάλιστα ότι αν για κάτι λυπάται είναι που δεν μίλησε νωρίτερα όσο ήταν ακόμη εν ζωή η αγαπημένη του μητέρα.
Η Karin Wolff πάλι δηλώνει πιστή θαυμάστρια του Πάπα Βενέδικτου XVI και εκφράζει την πρόθεσή της να εργαστεί για τον εκσυγχρονισμό των θέσεων του Βατικανού σχετικά με τους ομοφυλόφιλους.
Και να μην ξεχάσουμε τον νορβηγό υπουργό που πρόσφατα σε συνέντευξή του αποκάλυψε τον δεσμό του με μεγαλοεκδότη της χώρας του.
Μακάρι να δούμε σύντομα και στην Ελλάδα πολιτικούς να παραδέχονται ανοιχτά την ομοφυλοφιλική ερωτική ζωή τους. Θα ήταν για όλους μας μια γενναία ενθάρρυνση για έξοδο στο «φως της μέρας». Την χρειαζόμαστε.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κυρία Wolff φαίνεται δυστυχώς να είναι υποστηρίκτρια των Κρεατιονιστών οι οποίοι δεν πιστέυουν στην Θεωρία του Δαρβίνου αλλά στο οτι ο Θεός ειναι ο Δημιουργός της Γης και της ζωής...
Ελένη Κωτσοπούλου

erva_cidreira είπε...

Από το site του Πολύχρωμου Πλανήτη (9/7/07):
Γερμανία Αναδημοσιεύουμε από την Ελευθεροτυπία της 8/7: "Δήλωσε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλη και έγινε πρώτο θέμα στον τύπο. Πρόκειται για την Κάριν Βολφ, μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και υπουργό Πολιτισμού του κρατιδίου της Εσσης στη Γερμανία. Ισως κανείς να μην έδινε σημασία στις σεξουαλικές προτιμήσεις της αν η ίδια δεν ήταν μια από τις πιο φανατικές εκπροσώπους του χριστιανικού φονταμενταλισμού: Ως υπουργός εισηγήθηκε να συμπεριληφθεί η βιβλική θεωρία για τη δημιουργία του κόσμου στη διδασκαλία του μαθήματος της Βιολογίας. Τώρα ο τύπος τη ρωτάει αν η ομοφυλοφιλία είναι συμβατή με τη Βίβλο... και η ευαγγελική εκκλησία την καλεί για διευκρινίσεις!" (ΕΛ. Κ.)

Ουγγαρία Μερικές εκατοντάδες σκίνχεντς και μέλη ακροδεξιών οργανώσεων οργάνωσαν αντι-διαδήλωση και πέταξαν αυγά και καπνογόνα στους συμμετέχοντες γκέι και λεσβίες στην πορεία υπερηφάνειας στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, Βουδαπέστη. Η αστυνομία συνέλαβε κάποιους εξ αυτών και προσπάθησε να απωθήσει τους υπόλοιπους (κάποιοι εξ αυτών πέταξαν μπουκάλια μπύρας στους αστυνομικούς). Οι αντι-διαδηλωτές, ήταν εξαγριωμένοι με την δήλωση του Gabor Szetey, γραμματέα του πρωθυπουργού που αποκάλυψε πρόσφατα την ομοφυλοφιλία του

erva_cidreira είπε...

Η ακριβής δήλωση του Gabor Szetey την περασμένη Τρίτη στην έναρξη του 12th Lesbian, Gay, Bisexual and Transgendered Film and Cultural Festival στα πλαίσια του Budapest Pride 2007:

My name is Gábor Szetey. I am the personnel state secretary of the government of the Republic of Hungary. I believe in God, love, freedom and equality. I am Hungarian and European. I am an economist and a personnel leader. I am a partner, a friend, sometimes an opponent. And I am gay."