14.6.07

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. ΤΟΝ ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ

Τον απέλυσαν γιατί είναι ομοφυλόφιλος!
Α.Π. (Αυγή, 07/06/2007)
Ο πτυχιούχος μαθηματικός Γ.Μ. που γνωρίζει 4 ξένες γλώσσες και πέτυχε μέσα από αδιάβλητο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ να δουλέψει τον τελευταίο χρόνο στην Εθνική Τράπεζα, απολύθηκε μετά από πρωτοφανή απόφαση της διοίκησης της τράπεζας η οποία ενήργησε ταχύτατα στη συγκεκριμένη περίπτωση με βάση το γνωστό "διευθυντικό δικαίωμα". Γιατί όμως η διοίκηση της τράπεζας εξάντλησε κάθε ίχνος αυστηρότητας και εκδικητικότητας στον συγκεκριμένο εργαζόμενο, ο οποίος όπως διαβεβαιώνει και ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής, δεν έδωσε ουδέποτε λαβή για κάποιο εργασιακό ή άλλο πρόβλημα; Γιατί είναι ομοφυλόφιλος (!) είναι η ανεπίσημη απάντηση που δόθηκε στα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα! Την ώρα λοιπόν που είναι τοις πάσι γνωστό ότι ειδικά στην Εθνική Τράπεζα γίνονται με αδιαφάνεια προσλήψεις ημετέρων με παχυλούς μισθούς και μπόνους, έξω από κάθε καθεστώς αξιοκρατίας και διαφάνειας, ένας πτυχιούχος μαθηματικός απολύεται επειδή είναι ομοφυλόφιλος! Το ακόμα πιο εξωφρενικό είναι ότι ο εν λόγω υπάλληλος που προσλήφθηκε από τους επιλαχόντες συγκεκριμένου διαγωνισμού δεν είχε σύμβαση ορισμένου χρόνου όπως οι υπόλοιποι συνάδελφοί του που πέτυχαν στον ίδιο διαγωνισμό, αλλά προσλήφθηκε με καθεστώς εξάμηνης σύμβασης. Εκεί πατάει η ρατσιστική διοίκηση Αράπογλου και τον απολύει χωρίς την επίκληση "σπουδαίου λόγου", όπως προβλέπεται για τους υπόλοιπους συναδέλφους του που εργάζονται με σύμβαση ορισμένου χρόνου! Σύμφωνα με τον Σύλλογο της Εθνικής (συνεδριάζει τη Δευτέρα προκειμένου να αποφασίσει κινητοποιήσεις). η συγκεκριμένη απόλυση έχει στόχο να περάσει το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν εργαζόμενοι με κατοχυρωμένα δικαιώματα αλλά μόνο το απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα. Όπως δήλωσαν στην "Αυγή", στη συγκεκριμένη περίπτωση "ούτε σπουδαίος λόγος υπάρχει και ο Κανονισμός Εργασίας παραβιάζεται στον πυρήνα του. Απαιτούμε την ανάκληση της αναίτιας και παράνομης απόλυσης του συγκεκριμένου εργαζόμενου".

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Akomi enas logos na perasei kai stin Ellada o nomos kata ton diakriseon ston ergasiako choro. I echei perasei kai den to echo parei champari;

erva_cidreira είπε...

Ο νόμος έχει ψηφιστεί και ισχύει, δες εδώ: http://gaynewsingreek.blogspot.com/2005/12/3304_29.html
Όμως δεν έχει γίνει μέχρι τώρα χρήση του, είτε γιατί θεωρείται δυσβάστακτο το παράπλευρο κοινωνικό κόστος μιας τέτοιας ενέργειας, είτε γιατί υπάρχει δυσπιστία σχετικά με την "αντικειμενικότητα" των ελλήνων δικαστών, είτε γιατί όπως στην περίπτωση που αναφέρει η Αυγή η διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού δεν αναφέρεται ποτέ ως επίσημος λόγος απόλυσης. Βεβαίως σε περίπτωση επίκλησής του το βάρος της απόδειξης βαρύνει τον εργοδότη και όχι τον εργαζόμενο, αλλά εδώ επιστρέφουμε την αρχική επιφύλαξη για την αμεροληψία της Δικαιοσύνης.

Ανώνυμος είπε...

S'eucharisto gia tis plirofories
geonurse