22.6.07

ATHENS PRIDE 1

2005
το Σάββατο πέρασα μια βόλτα ...
από την πλατεία Κλαυθμώνος... κοίταζα τριγύρω και προσπαθούσα να βρω έστω και έναν λόγο για τον οποίο οι ομοφυλόφιλοι νοιώθουν υπερήφανοι ... δεν μπορούσα να βρω κανέναν ... έβλεπα γύρω μου ανθρώπους περίεργους, παράξενους με άσχημα ρούχα, άσχημα μαλλιά και μπερδεμένα συνθήματα ...
όταν τελικά ξεκίνησε η πολύχρωμη πορεία παρατήρησα πως την περιφρούρηση την είχαν αναλάβει οι αναρχικοί...
τελικά στα μεγαλύτερα σκατά ανακαλύπτεις τα ωραιότερα μαργαριτάρια
update:δεν έχει σημασία ποιος σε πολεμάει, αλλά ποιος στέκεται δίπλα σου ...
2006
(...)Ομοφυλόφιλη περηφάνεια αύριο. Θα βάλουμε όλα μας τα φτερά και τα μποά και θα διαδηλώσουμε πόσο περήφανοι που είμαστε επειδή είμαστε ομοφυλόφιλοι. Πολλοί από εμάς θα φοράμε μαύρα γυαλιά και καπέλα, επίσης, ώστε να μη μας αναγνωρίσει η οικογένεια καθώς περηφανευόμαστε, και θα αποφεύγουμε τις κάμερες και τις φωτογραφικές μηχανές. Κάποιοι, ασφαλώς, θα μιλήσουν στις κάμερες για τα gay rights - οι ίδιοι που αυτή τη στιγμή υπολογίζουν τα κέρδη από τα pride t-shirts που θα πουλήσουν και από τα pride parties που οργανώνουν. Τα pink pounds στη Βρετανία έχουν συσσωρευθεί κατά εκατομμύρια στους τραπεζικούς λογαριασμούς των κηνσόρων του ιδιότυπου αυτού apartheid. Στην Ελλάδα, μόλις τώρα αρχίζουν να δραστηριοποιούνται big time οι επιχειρηματίες ομοφυλοφιλοπατέρες και ομοφυλοφιλομητέρες που λατρεύουν το ροζ Ευρώ. Μετά τα bar, τα café και τα εστιατόρια, προχωράμε σε ταξιδιωτικά γραφεία, γυμναστήρια, ξενοδοχεία, κομμωτήρια, ταξί, εταιρείες συνοδών, πιστωτικές κάρτες, ρούχα, κοσμήματα, pet shops, και ό,τι άλλο μπορεί να εξαργυρώσει το apartheid της gay κοινότητας και της "πάλης" των επιχειρηματιών για τα δικαιώματά "μας". (...)
2007
(...) η συμβολική βία της ετεροφυλοφιλίας τέλος, πηγάζει από ένα σύστημα που μεταλλάσσεται, και αναπροσαρμόζεται όταν δεν το παίρνει. είναι η φασίζουσα υπεκφυγή του ιδεολογήματος ότι η 'κοινωνία δεν είναι έτοιμη' που αντικαθιστά την at your face αποστροφή, τα ψίχουλα των προτάσεων για 'σύμφωνα συμβίωσης', όλοι οι 'προχωρημένοι' που υποστηρίζουν ότι 'δεν υπάρχει πια καταπίεση, οι gays είναι παντού- ας φροντίζει ο καθένας την πάρτη του'. στην ξεφτίλα του gay-friendly πατροναρίσματος, στις κακέκτυπες μηντιακές αναπαραστάσεις της ομοφυλοφιλίας. (...)
το pride - για μια ακόμα χρονιά χωρίς κεντρική πολιτική διεκδίκηση - γίνεται στην αθήνα το σάββατο 23.ο6
.
Διαβάστε ολόκληρα τα ποστ και τα σχόλια πιέζοντας εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: