6.1.07

ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Ξέσπασε πόλεμος για τα ομοφυλόφιλα πρόβατα
Πειράματα μεταβολής της σεξουαλικότητας των κριαριών, ώστε να ζευγαρώνουν μόνο με προβατίνες, πραγματοποιούν οι επιστήμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η προοπτική όμως να αξιοποιηθούν τα πορίσματα τέτοιου είδους ερευνών και σε ανθρώπους προκαλεί έντονες αντιδράσεις. Εκπρόσωποι οργανώσεων ομοφυλοφίλων τις συγκρίνουν με τις ναζιστικές ερευνητικές πρακτικές για την εξάλειψη της ομοφυλοφιλίας. Οι έρευνες τις οποίες πραγματοποιούν οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Υγείας και Επιστήμης και στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο στο Όρεγκον επικεντρώνονται στην τροποποίηση της ορμονικής ισορροπίας στον εγκέφαλο των ομοφυλόφιλων κριαριών. Η τροποποίηση αυτή πραγματοποιείται με την έγχυση ορισμένων ορμονών στον εγκέφαλο. Για να φτάσουν όμως σε αυτό το στάδιο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι έχουν πρώτα εντοπίσει τους μηχανισμούς που επηρεάζουν τις επιθυμίες των κριαριών με ομοφυλοφιλικές τάσεις. Αυτό όμως προϋποθέτει το άνοιγμα του κρανίου του ζώου και την τοποθέτηση αισθητήρων. Έτσι πραγματοποιείται - «με σημαντική επιτυχία», όπως αναφέρεται - η μεταβολή της σεξουαλικότητας των κριαριών, με πολλά γκέι κριάρια να στρέφονται, μετά τη... θεραπεία, στην αναζήτηση συντρόφου μεταξύ των θηλυκών.
Τα πειράματα αυτά ανοίγουν έναν νέο κύκλο συζήτησης με μεγάλο δημόσιο ενδιαφέρον. Θεωρητικά, γράφουν οι κυριακάτικοι «Τάιμς», μπορεί στο μέλλον να οδηγήσουν τις υποψήφιες μητέρες στη δυνατότητα να περιορίσουν ή να εξαλείψουν τις πιθανότητες να γίνει το παιδί τους ομοφυλόφιλος. Οι ειδικοί τονίζουν πως η διαδικασία - στους ανθρώπους - θα μπορούσε να είναι πολύ απλή και να έχει τη μορφή επιθέματος στο δέρμα της γυναίκας, το οποίο θα περιέχει συμπλήρωμα ορμονών. Εκτός όμως από το συμπλήρωμα ορμονών, οι γονείς θα μπορούσαν να εξετάσουν και τη σεξουαλικότητα του εμβρύου, στο πλαίσιο του προγενετικού ελέγχου.
Έντονες επικρίσεις
Το ζήτημα έχει προκαλέσει αντιδράσεις από ομοφυλοφίλους και ζωοφιλικές οργανώσεις. «Πώς είναι δυνατόν, εν έτει 2007 ένα πανεπιστήμιο να πραγματοποιεί τόσο σκληρά πειράματα, τα οποία παράλληλα αποτελούν έκφραση φοβίας απέναντι στην ομοφυλοφιλία;», διερωτάται η επί εννέα φορές νικήτρια του Γουίμπλεντον, ομοφυλόφιλη Μαρτίνα Ναβρατίλοβα. Δεν ήταν όμως η μόνη. Στο πλευρό της τάσσονται και αρκετοί επιστήμονες που παραθέτουν προς συζήτηση και τα ηθικά διλήμματα που θα προκύψουν αν επιτραπεί στους γονείς να έχουν λόγο στη σεξουαλικότητα των παιδιών τους. «Με αυτόν τον τρόπο θα διευρυνθεί η ελευθερία των γονέων, να επιλέξουν τα παιδιά που θέλουν να αναθρέψουν», τόνισε ο Μάικλ Μπέιλι, καθηγητής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Northwestern του Σικάγου. «Οι έρευνες αυτές μπορούν να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από κοινωνίες που παραμένουν κλειστές στους ομοφυλοφίλους. Φανταστείτε την τεχνολογία αυτή στα χέρια του Ιράν», προσέθεσε ο Ούντο Σουκλένκ, καθηγητής Βιοηθικής στο Πανεπιστήμιο Καληδονίας στη Γλασκώβη.
Έρευνες από τα παλιά
* ΚΑΤΑ ΤΗ δεκαετία του 1960, ο επιστήμονας Γκίντερ Ντόρνερ από το πρώην Ανατολικό Βερολίνο, πραγματοποίησε πειράματα ορμονικής μεταβολής σε τρωκτικά, με την ελπίδα να βρεθεί ένας τρόπος για να εξαλειφθεί η ομοφυλοφιλία.
* ΤΟ 2002, ο Αμερικανός νευρολόγος Σάιμον ΛιΒέι ισχυρίστηκε πως ανακάλυψε ότι οι εγκέφαλοι των ετεροφυλόφιλων και ομοφυλόφιλων ανδρών είναι διαφορετικοί. Τα πειράματά του σε σορούς ομοφυλοφίλων οι οποίοι είχαν πεθάνει από AIDS επικρίθηκαν έντονα.
(Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ , 02/01/2007 )

3 σχόλια:

Πληρωμένη πένα είπε...

είαμστε ρατσιστές και στα ζώα ή είμαστε ζώα ρατσιστές? ε?

Ανώνυμος είπε...

Α! εξαίρετη ιδέα, μα ξέρετε τι οικονομική καταστροφή για τους κτηνοτρόφους είναι η παρουσία gay κριαριών και λεσβιών προβάτων;;;

Νομίζω, δε, ότι οι επιστήμονες οφείλουν να κανονήσουν όχι μόνο τον σεξουαλικό προσανατολισμό των προβατακίων αλλά και το gender identity ή unidentity τους ...

Φανταστήτε μιά προβατίνα βιολογικώς θυληκιά να ισθάνιται, με το ιδεολογικό φύλο, κριάρι 'ρσενικό και όχι gay αλλά str8; Αυτό δεν είναι λεσβία προβατίνα,
καμοία σχέση...γι'αυτό σας λέω κρίμα να βασανιζονται τα ζωντανά δηλαδής!!!

:-P

erva_cidreira είπε...

πληρωμένη πένα: Ιδού η απορία!
βλαχάκι (το): Ίσως να μπορούσε να ασχοληθεί με το θέμα που επισημαίνεις η ΟΛΚΕ, όταν βέβαια τελειώσει με το "τίναγμα των κουραμπιέδων".