6.11.06

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΙΜΗ ΖΟΥΝ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Στο σκαμνί των αρμόδιων επιτροπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθίζουν οι Έλληνες ομοφυλόφιλοι τον υφυπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ Γεράσιμο Γιακουμάτο.
Η δήλωσή του στο «ΘΕΜΑ» της περασμένης Κυριακής, «μιλάω τόσο ωραία, ρομαντικά με μια γυναίκα, τι σχέση έχω να μιλάω εγώ με τον π…τον Μήτσο τον ηλεκτρολόγο», με αφορμή γκάλοπ της εφημερίδας σε βουλευτές όσον αφορά την νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων, προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας (ΕΟΚ). Με Δελτίο Τύπου προς τον πρωθυπουργό κ Κώστα Καραμανλή χαρακτηρίζουν απαράδεκτη, ξεκάθαρα ρατσιστική και φασίζουσα την δήλωση του κ. Γιακουμάτου και καλούν τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του, είτε υποχρεώνοντας τον κ Γιακουμάτο να επανορθώσει δημοσίως είτε απομακρύνοντάς τον από το υπουργείο. Ενημερώνει δε ότι το Δελτίο Τύπου θα διαβιβαστεί σε όλες τις αρμόδιες επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο υφυπουργός σχολιάζοντας το σχετικό Δελτίο Τύπου ανέφερε τα εξής: «Δεν αλλάζω τίποτα. Εμμένω στις απόψεις μου. Είμαι αντίθετος μέχρι θανάτου για τον γάμο των ομοφυλόφιλων και δεν έχω μαζί τους καμία έχθρα. Ο καθένας μπορεί να λέει για τον εαυτό του ότι θέλει, αλλά κι εγώ μπορώ να λέω ότι θέλω. Αυτή είναι η δημοκρατία μας».
Από την πλευρά του ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος σχολιάζοντας σχετικά στο «ΘΕΜΑ» έκανε λόγο για «υπουργική αλητεία»: «Η απάντηση του κ. Γιακουμάτου είναι ακόμη ένα παράδειγμα αυτού που έχω αποκαλέσει παλαιότερα υπουργική αλητεία. Αυτά σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μένουν ατιμώρητα. ΤΟ κακό είναι ότι για τα παραληρήματα ενός υπουργού εν ενεργεία πληρώνει η χώρα και όχι ο ίδιος, το υπουργείο ή το κόμμα του. Αυτό θα πρέπει να σκέφτονται πολύ σοβαρά οι επίδοξοι αλήτες, διότι ζουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο, όπου ο ρατσισμός και με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να παραμένει αστείο.
Ταυτόχρονα, επιστολή έστειλε και Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας, στην οποία μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «κατά την έκφραση του κ. Γιακουμάτου «ότι ο π... ο Μήτσος ο ηλεκτρολόγος», όπως κάθε λεσβία, γκέι, αμφισεξουαλική/ός, γυναίκα και άντρας τρανς μπορούν εξίσου να είναι είναι ρομαντικοί...».
Όπως επισήμανε το μέλος του Δ.Σ. της Κοινότητας, ο κ. Παναγιώτης Ευαγγελίδης, «οι επιστολές μας πάνε στον Διεθνή Οργανισμό Λεσβιών Γκέι (ILGA), όπου είναι στις αρμοδιότητές του η επαφή με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα Ηνωμένα Έθνη.».
Την ίδια ώρα, οι Ενώσεις Ηλεκτρολόγων, δια στόματος των Προέδρων τους, δηλώνουν άντρες 100%. Όπως είπε μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ηλεκτρολόγων Εμπορικού Ναυτικού κ . Νικήτας Μούγιος: «Πιστεύω ο κ. Γιακουμάτος να ανέφερε τυχαία τη λέξη ηλεκτρολόγος. Έθιξε τον κλάδο και ελπίζω να μην το είπε επίτηδες για να το μάθω εγώ, γιατί πριν από πολλά χρόνια είχαμε άγρια κόντρα. Τον πληροφορώ ότι οι ηλεκτρολόγοι έχουν αποδείξει πάρα πολλές φορές ότι δεν σκέφτονται όπως εκείνος και πάνω απ΄ όλα είναι άντρες». Σε ανάλογο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του κ. Δημήτρη Ντίμερη, προέδρου του Συνδέσμου Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Πειραιά: «Δεν ξέρω γιατί το είπε και τι εννοούσε. Πάντως δεν υπάρχουν ηλεκτρολόγοι γκέι. Εγώ προσωπικά δεν ξέρω κανέναν».
Της Ανθής Σταματοπούλου (Το Πρώτο Θέμα, 5-11-2006)

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιουνανιστάν, γκιαουριστάν χριστοδούλιον έτος 2006...

βλαχακι (το) είπε...

αρκούντως ιλαρόν...
το θέμα είναι ότι
η πλειοψηφία του κόσμου
κάπως έτσι σκέφτεται και αισθάνεται. Ε ...και αφού
το αισθάνεται
δεν πα και να το πει;
Μέχρι να ξεφήγει από
την νοοτροπία του Φούστη και της Φουτσίας εχουμε καιρό
....
παίδες τα 100 πρώτα χρόνια είναι δύσκολα χεχε

gay super hero είπε...

To πιο σουρεαλιστικό απ' όλα είναι οι δηλώσεις των ενώσεων ηλεκτρολόγων. Απ' όπου και να το πιάσει κανείς η κατάσταση είναι απελπισία...

erva_cidreira είπε...

Ούτε ιλαρό, ούτε σουρεαλιστικό. Μόνον απελπιστικό, τρομακτικά απελπιστικό.
Όπως απελπιστική θα είναι η ζωή του νεαρού ομοφυλόφιλου μαθητευόμενου ηλεκτρολόγου στην οικοδομή, τώρα που στις καθημερινές σε βάρος του επαγγελματικές διακρίσεις και τη λεκτική βία θα προστεθούν και τα καινούργια "αστεία" με τη σφραγίδα του γούστου του Υφυπουργού ...Κοινωνικής Προστασίας.

Error είπε...

Αν πάθει ο κύριος Γιακουμάτος ηλεκτροπληξία [το οποίο απεύχομαι;] να το θεωρήσω...'Θεία Δίκη';;;

divine mitsakos είπε...

εγώ πάλι θέλω να κινηθώ νομικά κατά του Γιακουμάτου. δεν αρκεί η επιστολή στην ILGA. δεν είναι δικαστήριο οι οργανώσεις. εγώ θέλω να μάθει πως δεν μπορεί ο καθένας να δηλώνει ό,τι γουστάρει και να βρίζει και να θίγει ολόκληρη μερίδα πολιτών.
θέλω αγωγή. αλλά δεν μπορώ μόνος. το οικονομικό κόστος είναι μεγάλο και ένας άνθρωπος μόνος εναντίον του υφυπουργού κοινωνικής προστασίας (!!!) εννοείται πως δεν θα καταφέρει τίποτα.
υπάρχει κανείς που να συμμερίζεται την άποψή μου; (δεν είναι ξέσπασμα της στιγμής, έχω στείλει e-mail και στις υπάρχουσες οργανώσεις, θεωρώ πως εδώ οι απλές διαμαρτυρίες και συστάσεις δεν αρκούν...

βλαχακι (το) είπε...

[υπευνθυμίζω ότι η (β) σημασία του ιλαρός = γελοίος]
Επίσης συμφωνώ με το υπερρεαλιστικό στοιχείο της υποθέσεως, καθώς κ' με το απελπιστικό, τίποτα δεν αναιρεί το άλλο κ' την συνύπαρξή τους.
[error:χαχαχα]

Ανώνυμος είπε...

έρβα μου,

ο 'νεαρός ομοφυλόφιλος μαθητευόμενος ηλεκτρολόγος' μια χαρά θα περνάει στην οικοδομή αρκεί να είναι άουτ και τσαχπίνης.


[ανακαλύπτω πάντως με καθυστέρηση πολλών χρόνων ότι ο βασίλης ο ηλεκτρολόγος με τον οποίο είχα πάει κάποτε, ήτο ασυνδικάλιστος]

erva_cidreira είπε...

Error: εννοείς να πάθει ο κ. Γιακουμάτος ηλεκτροπληξία και να είναι ο Μήτσος, ο πούστης, που θα πρέπει ή να τον αφήσει να σπαρταράει ή να τον σώσει;
Χμ, αν ο Μήτσος είναι σαν τον νεαρό της φωτογραφίας, φοβούμαι ότι δίνεις ιδέες σε πολλούς να βάλουν το δάχτυλο τους στην πρίζα.
Όσο για τον Μήτσο δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι θα τους σώσει όλους, του κυρ Γιακουμή συμπεριλαμβανομένου. Οι αδερφές έχουν χρυσή καρδιά.
DM: Ούτε ιδιώτης μπορεί να σηκώσει το βάρος μιας τέτοιας μήνυσης μόνος του, ούτε καμιά από τις υπάρχουσες οργανώσεις, τις χωρίς στέγη, σταθερό τηλέφωνο, φαξ και ιστοσελίδα, για να μην ξεχνιόμαστε.
Άσε που η ΟΛΚΕ περιλαμβάνει «περήφανα» στο πρόγραμμά της την καθιέρωση της λέξης πούστης ως επίσημης έκφρασης για τους ομοφυλόφιλους, οπότε για τι να κατηγορήσει τον υφυπουργό. Άλλωστε βλέπεις ότι στην απάντησή της μιλάει μόνο περί του ρομαντισμού των lgbt.
Αμβρόσιος: Αν είναι άουτ και τσαχπίνης, σιγά μην γίνει ή παραμείνει ηλεκτρολόγος. Ο Μπάμπης που ήξερα εγώ – κα-τα-πλη-κτι-κος, παρεμπιπτόντως – άνοιξε τελικά μαγαζί με ρούχα και «σκίζει».
Βλαχάκι: καλώς μας ήρθες. :)