24.11.06

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 15 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ FREDDIE MERCURY

Image Hosted by ImageShack.us

5 σχόλια:

erva_cidreira είπε...

Και μια είδηση του φετινού Σεπτεμβρίου από τα "ψιλά" της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ:
Η Ζανζιβάρη διώχνει τους φαν των Queen
Να μείνουν μακριά από τη Ζανζιβάρη προειδοποιούν οι ντόπιοι μουσουλμάνοι τους φαν του Φρέντι Μέρκιουρι, του αξέχαστου «αρχηγού» των Queen, που ετοιμάζονται να επισκεφθούν την ιδιαίτερη πατρίδα του για να γιορτάσουν τα 60ά του γενέθλια (5/11). Ο τραγουδιστής των Queen, δηλωμένος ομοφυλόφιλος που πέθανε από AIDS, κατάγεται από το νησί της Αφρικής όπου η ομοφυλοφιλία απαγορεύθηκε διά νόμου το 2004. Γεννήθηκε στο αρχιπέλαγος της Τανζανίας το 1946 από Πέρσες γονείς, πήγε σχολείο στην Ινδία και μετακόμισε στην Αγγλία το 1964. Ο Φρέντι δεν ήταν ποτέ καλοδεχούμενος στην πατρίδα του, όπου οι μουσουλμάνοι τον κατηγορούσαν ότι ο τρόπος ζωής του παραβίασε τους νόμους του Ισλάμ. Ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης των μουσουλμάνων δήλωσε ότι τα μέλη της είναι έτοιμα να εμποδίσουν τους ομοφυλόφιλους φαν του τραγουδιστή που σκοπεύουν να γιορτάσουν εκεί την επέτειο της γέννησής του. «Αν δεν αντισταθούμε, θα στείλουμε λάθος μήνυμα. Δε θέλουμε να νομίσουν ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι καλοδεχούμενοι στη χώρα μας. Έχουμε την υποχρέωση να προστατεύσουμε την ηθική των νέων μας. Θα σταματήσουμε οποιονδήποτε διαφθείρει την ηθική του Ισλάμ».

angeliki marinou είπε...

Το "A night at the opera" ήταν ο πρώτος rock δίσκος που απέκτησα ποτέ. Φυσικά τον έλιωσα.

Το πρωινό που, πηγαίνοντας στο σχολείο, άκουσα στο ραδιόφωνο ότι ο Mercury πέθανε, ήταν σα να χασα δικό μου άνθρωπο. Στο μάθημα της Φυσικής έκλαιγα σαν ηλίθια.

Και πάνε δεκαπέντε χρόνια...

erva_cidreira είπε...

Θα φαινόταν πολύ κοινότοπο αν έγραφα "να ζούμε να τον θυμόμαστε";
Άλλωστε αυτή ακριβώς η κοινή μνήμη είναι που δημιουργεί την αίσθηση ότι μοιραζόμαστε την ίδια (υπο)κουλτούρα.

* να διορθώσω με την ευκαιρία κι ένα λάθος αντιγραφής στο πρώτο μου σχόλιο. Ο F.M. γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου κι όχι στις 5/11.

Ανώνυμος είπε...

Paei o theos tis rock, akoma kai tora 15 xronia meta ton 8anato tou pios den ton xeri???

Ανώνυμος είπε...

tosa χρονια και στην καρδια μου ειναι ανεξιτιλος...μακαρι να τον βρω οταν φυγω...θαχει καταλαβει τι νοιωθω χροοονια τωρα....