28.11.06

ΓΚΕΪ ΚΑΙ ΛΕΣΒΙΑΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ. ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ 10%

Image Hosted by ImageShack.us
.
Γκέι και λεσβιακά ιστολόγια
του Δημήτρη Αγγελίδη
Προσδεθείτε για ένα διαδικτυακό ταξίδι στην ελληνική γκέι μπλογκόσφαιρα, ένα χώρο που με τις διάφορες εκφάνσεις του δείχνει παραστατικά τι σημαίνει να είσαι γκέι και λεσβία στην Ελλάδα σήμερα.
Πολλαπλασιάστηκαν τον τελευταίο χρόνο κι έγιναν της μόδας, με τη βοήθεια του Τύπου που αφιέρωσε στους ιστολόγους πάμπολλες στήλες, ρεπορτάζ και άρθρα. Τα ιστολόγια θεωρούνται πια κάτι σαν η πεμπτουσία του http://. Υπερβολές ίσως, αλλά είναι αλήθεια ότι άλλαξαν για τα καλά τις συνήθειες όσων σερφάρουν στο Ίντερνετ. Όχι άδικα. Η μπλογκόσφαιρα είναι τουλάχιστον εθιστική και συχνά συναρπαστική. Στις καλύτερες στιγμές της, έχει τόλμη, φρεσκάδα και αμεσότητα και μερικά από τα πιο καλογραμμένα κείμενα· κείμενα που σε συγκινούν, σε βάζουν σε σκέψεις ή σε κάνουν να γελάς.
Οι γκέι και οι λεσβίες δεν θα μπορούσαν να λείπουν. Ήδη από τον καιρό του IRC, οι ομοφυλόφιλοι καταφεύγουν στο Ίντερνετ για να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν. Θεωρητικά ζητήματα του ομοφυλοφιλικού κινήματος, σχόλια για την επικαιρότητα και προσωπικές εξομολογήσεις – η ελληνική γκέι και λεσβιακή μπλογκόσφαιρα καλύπτει τα πάντα με μια γραφή συχνά αιχμηρή, προκλητική κι ιδιαίτερη, ακόμα κι αν δεν συμφωνεί κανείς με όλα. Σημασία εξάλλου έχει η συζήτηση, και η μπλογκόσφαιρα είναι κατεξοχήν χώρος συζητήσεων.
Ζητήσαμε από τους ιστολόγους της γκέι και λεσβιακής μπλογκόσφαιρας να μας δώσουν οι ίδιοι το στίγμα των ιστολογίων τους. Τι θέλουν να πουν; Σε ποιους απευθύνονται; Απάντησαν οι περισσότεροι – 19 ιστολόγοι. Δημοσιεύουμε τις απαντήσεις ως έναν αντιπροσωπευτικό κατάλογο που περιλαμβάνει όλη την γκάμα των ελληνικών ιστολογίων ομοφυλοφιλικής θεματολογίας: από το πιο λυρικό ως το πιο προσγειωμένο, και από το πιο ομφαλοσκοπικό ως το πιο εξωστρεφές.
Για να διευκολυνθεί η ανάγνωση, κατατάξαμε κάπως αυθαίρετα τα ιστολόγια σε τρεις κατηγορίες: Α. ιστολόγια με ακτιβιστικό περιεχόμενο, Β. ιστολόγια που σχολιάζουν την επικαιρότητα, Γ. ιστολόγια προσωπικών εξομολογήσεων.
(Αναδημοσίευση από το site του 10%)

Δεν υπάρχουν σχόλια: